Archive for siječanj, 2018

Prijedlog Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta

Posted on: 30 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

“Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta kojim se omogućuje upis poljoprivrednog zemljišta u ARKOD samo uz pravno valjanu dokumentaciju o vlasništvu/posjedu. Prijedlogom se dopušta iznimka za upis privatnog zemljišta bez dokaza o vlasništvu/posjedu, ali uz obvezu dokazivanja obavljanja poljoprivredne aktivnosti na parceli putem geotagiranih fotografija.”

Izvor: web stranica Ministarstva poljoprivrede

Podsjećamo: podmjera 17.1.

Posted on: 23 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Zadnji dan za podnošenje zahtjeva za je podmjeru 17.1. “Osiguranje usjeva, životinja i biljaka”.

Sve informacije možete naći OVDJE.

XIII. savjetovanje uzgajivača goveda

Posted on: 23 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Hrvatska poljoprivredna agencija i središnji uzgajivački savezi (Savez udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda – SUHUH i Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda – HUSIM) dana 7-8.2.2018. godine u Osijeku (hotel Osijek) organiziraju XIII. savjetovanje uzgajivača goveda.

Više o svemu možete pročitati OVDJE.

 

Uživajte, to je iz Europe!

Posted on: 23 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Europska komisija objavila je pozive za podnošenje prijedloga za programe promocije europskih poljoprivrednih proizvoda u svijetu i unutar EU s ciljem podizanja razine svijesti o vrijednostima poljoprivrednih proizvoda i visokim standardima koji se primjenjuju u proizvodnji, povećanju konkurentnosti i potrošnji europskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Više o svemu pročitajte OVDJE.

Sjetveni priručnik 2018.

Posted on: 19 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

U suradnji s Centrom dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca u prilici smo ponuditi Vam Sjetveni priručnik – kalendar za poljoprivrednike, vrtlare i pčelare kojeg je utemeljila gđa Maria Thun.

Sjetveni priručnik 2018. možete naručiti ili kupiti u Centru u Donjem Kraljevcu po cijeni od 52,00 kune (plus troškovi poštarine za jedan komad što ukupno iznosi 72,00 kune). Svi zainteresirani mogu se javiti na broj telefona Centra: 040/655-612 ili pak na e-mail adresu: info@centar-rudolf-steiner.com.

15. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Posted on: 19 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Od 22. do 25.ožujka 2018. godine u hotelu Tirena-Babin kuk, Dubrovnik održati će se jubilarni 15. Međunarodni sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o. te suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore-ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.

Sve pojedinosti o sajmu možete pronaći na njihovoj web stranici OVDJE.

Natječaj za udruge Grada Lepoglave

Posted on: 16 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Grad Lepoglava je na svojoj mrežnoj stranici objavio Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Lepoglave u 2018.

Detaljnije informacije možete preuzeti OVDJE.

Edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

Posted on: 16 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Varaždinskom županijom organizira uvodnu edukaciju o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koja će se održati 24.siječnja 2018. godine s početkom u 10.00 sati u dvorani županijske palače.

Predavanje o liku i djelu dr. Rudolfa Steinera, nastanku i povijesti biodinamičke poljoprivrede, te svjetskim trendovima održati će gđa mr.sc. Dijana Posavec, dipl. ing. dok će gđa Amalka Vukelić, dipl. ing. agr.  održati predavanje o osnovnim postulatima, principima, metodama i tehnikama uzgoja u biodinamičkoj poljoprivredi.

Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani trebaju najaviti svoj dolazak na broj telefona: 040/655-612 odnosno na e-mail: info@centar-rudolf-steiner.com.

Besplatne radionice HGK-turizam

Posted on: 5 siječnja, 2018 by zup-savez No Comments

Tri besplatne radionice koje organizira Hrvatska gospodarska komora Varaždin u svojim prostorijama na adresi Varaždin, Petra Preradovića 17, 1. kat, a održati će se 15., 16. i 17. siječnja 2018. od 10.00 do 16.00 sati, namijenjene su poduzetnicima koji posluju u turističkoj djelatnosti, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, restoranima, objektima tradicijskog pripremanja hrane, tradicijskim obrtima, gospodarstvima s etno zbirkama i svim drugim zainteresiranim osobama, osobito potencijalnim poduzetnicima u turističkom sektoru.

Više o svemu kao i prijavu svog sudjelovanja na jednoj ili više radionica možete izvršiti OVDJE.

 

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services