Archive for listopad, 2018

5. Državna izložba izvornih pasmina peradi R. Hrvatske

Posted on: 31 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

U Bedekovčini je 27. listopada 2018. godine održana 5. Državna izložba izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj na kojoj su sudjelovali brojni članovi naših udruga članica: Udruge uzgajivača kokoši hrvatica Varaždinske županije i Udruge uzgajivača zagorskog purana Varaždinske županije, a koji su osvojili brojna odličja.

Više o svemu možete pročitati na web stranici Hrvatske poljoprivredne agencije.

4. SirCrofest

Posted on: 29 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

Na web stranici HPŠ SS objavljena je najava 4. SirCrofest-a koji će se održati 2. i 3. studenog ove godine u Zagrebu.

Nakon 6 regionalnih i finalnog Nacionalnog ocjenjivanja sireva i drugih mliječnih proizvoda, a tijekom kojih je ocjenjeno 295 proizvoda s područja cijele Hrvatske, slijedi i sam Festival.

Vrlo opsežan i edukativan program Festivala kao i ostale informacije možete naći OVDJE.

Tečaj “Upravljanje financijama na poljoprivrednom gospodarstvu”

Posted on: 26 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

Dana 6. i 7. studenog 2018. u prostorijama Hrvatske poljoprivredno-šumarske službe u Buzinu, Bani 110, održat će se tečaj pod nazivom „Upravljanje financijama na poljoprivrednom gospodarstvu‚ . Predavači će biti dr. sc. Davorin Hrsto i dipl. oec. Marko Mraović djelatnici Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Više možete saznati na web stranici HPŠ SS te ujedno i popuniti prijavu ako ste zainteresirani za sudjelovanje na tečaju.

Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana

Posted on: 26 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je  listopada 2018. Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana.

Više o svemu možete pročitati OVDJE.

Zakon o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Posted on: 22 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

Otvoreno je savjetovanje vezano za Zakon o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu na portalu e-savjetovanje.

Cilj savjetovanja je omogućiti zainteresiranoj javnosti da dostavi svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ovim se Zakonom usklađuju pojedine odredbe Zakona koje sadrže nazive institucija koji se mijenjaju s obzirom da su pojedine institucije navedene u Zakonu promijenile naziv, ukidaju se ili njihove poslove preuzimaju druge institucije.
Savjetovanje je otvoreno do: 30.10.2018.

Pravilnik o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske

Posted on: 19 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

U Narodnim novinama broj 92 od 17.10.2018. godine objavljen je Pravilnik o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Pravilnikom se propisuje dokumentacija, rokovi i postupak za raspisivanje javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2018. godini

Posted on: 12 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

U Narodnim novinama broj 90 od 10.10.2018. objavljen je Javni poziv za sufinanciranje rada uzgojnih organizacija u području stočarstva u 2018. godini.

Tekst Javnog poziva možete naći OVDJE.

4. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Posted on: 11 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

Svoje proizvode na ovogodišnjem 4. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu predstavili su i naši OPG-ovi: PPP Jurica Cafuk iz Domitrovca, hajdinu kašu i proizvode od hajdine predstavili su OPG Pocedulić, bučino ulje izložio je OPG Andreje Petrović, dok je OPG Gotić predstavio egzotično voće i povrće iz vlastitog uzgoja te domaće umake.

Više o tome možete pročitati na web stranici Varaždinske županije.

Program potpore za unapređenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva krava-tele, unapređenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2018.-2010.g.

Posted on: 11 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

Ministarstvo poljoprivrede pokreće Program potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, unaprjeđenje uzgoja ovaca, koza te izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Jedinični iznos potpore po grlu/kljunu utvrđuje se na temelju ukupnog broja prihvatljivih grla/kljunova za potporu i visine sredstava predviđenih Programom. Jedinični iznos potpore ne može biti veći od:

–          2.500,00 kuna po prihvatljivom ženskom grlu (rasplodna junica) mesnih pasmina i/ili križanaca s mesnim pasminama goveda u sustavu krava-tele,

–          130,00 kuna po prihvatljivom grlu uzgojno valjanih ovaca ili koza,

–          110,00 kuna po kljunu Zagorskog purana iz matičnog jata,

–          40,00 kuna po kljunu kokoši Hrvatice iz matičnog jata.  

Korisnici sredstava potpore su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Više o svemu možete pročitati OVDJE.

Uredba o načinu izračuna početne zakupnine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te naknade za korištenje voda radi obavljanja djelatnosti akvakulture

Posted on: 9 listopada, 2018 by zup-savez No Comments

U Narodnim novinama broj 89 od 5.10.2018. objavljena je Uredba o načinu izračuna početne zakupnine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske te naknade za korištenje voda radi obavljanja djelatnosti akvakulture.

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services